Trenutno poruka: 101
Prikazano prvih 20

Vedrana Šitum vedrana.situm@gmail.com
molim termin za pregled, parni datumi mogu ujutro, a neparni popodne.
Vi ste sigurno na godišnjem ?!Srdačan pozdrav

Odgovorila sam na e-mail
pozzzz
13.7.2017. 11:33:00      
 
nevena racunzaupotrebu@gmail.com
dobar dan htjela bih Vas pitat da li je normalno da na pocetku zuba(ona strana s kojom se jede) ima mala diskolorizacija, primjetila sam to na boljem svijetlu i sad me strah da se to ne prosiri na cijele zube, unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Nekad se u razvoju zuba desi greškica u kristalnoj rešetci pa to obično izgleda kao neprozirnost ili mrlja na caklini. Nekad fluoroza izgleda kao mrlja na griznim plohama i obično je isto razvojnog karaktera i neće se proširiti na cijeli zub. Diskoloracije od tamne hrane i suplemenata (preparati željeza, crno vino, cikla, višnje,borovnice itd) su vanjska onečišćenja i širit će se ukoliko higijena nije adekvatna, ali to nije bolest nego estetski nedostatak.
A postoji diskoloracije na griznim plohama kutnjaka koji su početni stadiji karijesa i treba adekvatan tretman stomatologa.

pozzzz
4.7.2017. 23:07:13      
 
Valentina nikoloska.valentina@gmail.com
Postovani,
Zanima me cijena mosta. Za jedan zub na gornjoj cetvorki sa ljeve strane. Godinu dana sam bez tog zuba.
I dali je tjedan dana dovoljno da sve bude gotovo?
Unaprijed hvala,
Lijei pozdrav,
Valentina
Pretpostavljam, da imate peticu i očnjak s te strane. Verzija 1.-brusi se samo petica, dvočlani most, znači 2x1200 ili 2x2000 ili već koliko košta član od određenog materijala kojeg dogovarate, da li je metal keramika, ili bezmetalna keramika, zircon...
verzija 2. ako je petica slaba, razmak velik, ili npr. očnjak ionako ima tri ispuna na sebi, brusi se 3. i 5. za tročlani most. Cijena je 3x1000,3x2000 ili već koji se materijal dogovorite
Cijene mostova su kao i cijene cipela: ovise o materijalu i modelu ali i o dućanu u kojem se kupuju, tako da ovo sve shvatite vrlo okvirno.Vaš stomatolog bi vam trebao preporučiti neku verziju i objasniti zašto je dobra za Vas, a na Vama je da se odlučite.
lijep pozdrav
Luiđa Ivanković
8.12.2014. 15:02:10      
 
Ksenija
Stovana,

kad se moze ocekivati ponovni rad ordinacije?

Hvala i pozdrav

Vjerojatno tek s početkom 2015.
28.8.2014. 14:07:43      
 
sandra lsandra1111@hotmail.com
Imam curicu od 6god gornja 4zubica su joj skroz otisla,sad joj je povise njih izrastao novi trajni zub...jel mlijecne treba vadit?

Treba ali samo onaj kojemu je nikao trajni nasljednik ili ako se mliječni zub klima.
pozzz
13.8.2014. 21:42:33      
 
Petra Petraperic1@hotmail.com
Oprostite, pukao mi je zub djelovanjem karijesa, ostao je jos jedan dio.. Koliko bi me doslo ugraditi krunu ?


Ispričavam se, prvo, svima na neodgovaranju. Dopust sam shvatila vrlo doslovno.

Krenimo s ovim pitanjem, kad zub pukne zbog karijesa onda je to već jako uništen zub, ne samo njegova struktura već je inficiran i još dublji dio koji je još u ustima. Naravno, to komplicira stvar jer se krunica mora raditi na zdravom i čvrstom prestalom dijelu.O tome će ovisiti ukupna cijena rada, a same krunice su ovisno o materijalu od 1000- 3000 kuna.
pozzz
30.6.2014. 10:41:30      
 
Marijana marymaslic@hotmail.com
Poštovana gospođo Ivanković,
iman djete od dvije godine kojmu su skoro svi gornji mljećni zubi propali, a donji su mu super. što mi je raditi.
Unaprijed zahvaljujem


Vas čeka do smjene zuba vrlo čest i naporan trening po pranju, zaštiti zubi i odlasku stomatologu. Žao mi je, što je to dosta česta pojava usprkos svim pisanjima o karijesu bočice..
18.6.2014. 12:54:26      
 
lucija lucija.puco@gmail.com
Poštovanje,molim vas jeli mi možete odgovoriti na ovo pitanje:prije par dana mi je pukao zub četvorka ali iznutra,pa me zanima jeli se može taj zub spasiti ako se malo izvana klima?

To što se malo klima znači da je frakturirao korijen negdje u prvoj trećini i to je skoro pa nemoguće spasiti. Po svoj prilici, taj zub ide van. ovako napamet, možda pričam gluposti, vrlo okvirno shvatite moj komentar, imam premalo podataka.
31.5.2014. 11:52:01      
 
Marijana marijanavuskovicbilic@yahoo.com
Postovanje evo svi vas hvale da ste izvrsni u radu s djecom imam malog od 3 ipo god pa sam ga tila dovest na pregled ali evo koliko vidim ne radite,mozete li mi preporucit nekog stomatologa dok se vi ne vratite ,hvala
12.5.2014. 9:11:45      
 
Ivan
Da li vi i dalje radite, jer se ne javljate na telefon? Zahvaljujem :)

Stvarno trenutno ne radim. Čuvam trudnoću. Ako je kod mene u ordinaciji bilo što od Vaše dokumentacije (karton, rengen slika) javite se na mobitel. Svoj povratak očekujem tek iza ljeta. Lijep pozdrav
22.3.2014. 1:09:46      
 
iva ivy_18@net.hr
Pozdrav,cetvorka gornja ljeva mora na vadjenje..petica mi je zdrava i sedmica a sesticu nemam..zanim me da li bi mogla stavit neku vrstu mosta bez diranja trice,miskim brusenja. Na nacin da mi 5 i sedmica budu nosaci za ta dva mosta o koliko bi to kpstalo.

Može li ili ne ovisi o dosta faktora. Npr. površine korjena preostalih zubi (petice i sedmice) - što veća to bolje, razmaku (ako je 6. davno vađena 7. se obično malo približi i rotira), ovisi o zagrizu da li je pravilan... Stomatolog će Vam reći ima li povoljnih faktora. Na vaše inzistiranje i pismenu potvrdu može vam se izaći u susret, ali budite svjesni rizika.
11.2.2014. 11:25:20      
 
ivana inga-dumanic@hotmail.com
Oprostite nisam navela je li bol prisutna nakon brušenja zubi ako se stave privremene plastične navlake dok se čeka izrada novih te da su mi zubi vitalni nisam vadila živce niti punila kanale.

Evo dok sam ja vidjela poruku, vjerojatno su nove krunice već gotove. Nije toliko bolilo koliko ste se plašili, zar ne :) ?!
5.2.2014. 20:36:28      
 
ivana inga-dumanic@hotmail.com
Poštovanje,
Prije 20 god.sam stavila navlake na gornje zube 1,2,3-L te 1,2,3 -D zbog jako sivih zubi(uzrok uzimanje tetracikina) koji su izgledali grozno.Htjela bi ih zamjeniti novim navlakama jer ove opet izgledaju ružno.Molila bih Vas da mi kažete na koji se način skidaju stare navlake,je li brušenje zuba bolno te koliko traje brušenje jednog zuba ako ima navlaku.Je li poslije brušenja bol prisutna dok se čeka na izradu novih navlaka
Hvala unaprijed!
5.2.2014. 15:55:24      
 
Tijana tijanav15@gmail.com
Postovana doktorice,
imam velike(barem meni velike) razmake izmedu zubi na desnoj strani, jedinice su mi normalno spojene pa jedinica i dvojka imaju rezmak i tako dalje prema iza, s lijeve strane je normalno, zanima me kako da spojim zube, moram li uzeti fiksni ili mogu mobilni aparatic i koliko bi s kojim trajalo! Unaprijed hvala.

Mislim da to pitanje trebate uputiti ortodontu. Naručite se na pregled kod spec. ortodonta, ponesite rtg sliku čeljusti (ortopan) i ...poslušajte što će vam reći. :)
27.1.2014. 20:03:33      
 
kristina mamickristina18@gmail.com
Zanima me bili mogla doci na pregled kod vas i da vas pitam sta bi sve napravila da mi kazete i koliko bi me to izaslo. I jel mi mozete rec di se samo nalazite blizu cega . I.kolika je cijena pregleda

Najbolje i najbrže je da nazovete u ordinaciju pa da sve te stvari dogovorimo uživo...
Pozz
12.11.2013. 21:01:17      
 
snjeza snjeza00@hotmail.com
Postovana Dr. Ivankovic
Zanima me da li je moguce riješiti razmak izmedu zubi bez aparatica-bravica?
unaprijed hvala

U velikoj većini slučajeva je moguće....
4.10.2013. 11:18:54      
 
MArija
Pozdrav, kolika je cijena pjeskarenja u vas te koliko se cesto moze raditi? Imam 19 godina.

Okvirno 300 kuna- obično ide uz ultrazvučno skidanje mekih i tvrdih naslaga.....
19.9.2013. 6:51:29      
 
silvana silvana.tomicic@hotmail.com
POŠTOVANA DR.IVANKOVIĆ
Zanima me koliko bi me koštalo ugradnja porculanskog mosta za 9 zubiju imam staru koja mi se počela klimati i trebalo bi ga zamijeniti ima 16 godina da sam je ugradila.Poštovanje

Vi sebi možete uzeti kao okvir 11000 kuna, ali cijena može otići lako naviše ako je razlog klimanja mosta loše stanje zuba nosača....zašto ne pitate na pregledu kod stomatologa...to obično ništa ne košta a dosta je preciznije...
15.9.2013. 17:53:09      
 
Jovce jovche_am@yahoo.com
Zdravo postovani.
Imam jedni problem.
Imam porcelanski most od 2 levo do 3 desno GORE.
Most je odlican nije odcementian.
pe mesec dana sam popravao neke zube i doktor mi je istruzio 3-ku dole koja se poklapa sa mosta tako da mi je 2 dolu ostala dugacka i tako mesec dana sada osecam pritisak na 3 mosta velik i neugodan i sav zub mi trnje, na jednoj strani od tog zuba mi je nepce osjetlivo. Taj osjecaj mi se javlja kad pritisnem zubima i pritisnem visoko na 3-ci od mosta dokle dok jedem i normalno pritiskam na pocetku zuba pritisak se ne oseti.Molim vas za objasnenje i kad ce taj pritisak prestati.


Ili ste komplicirano napisali ili je stvarno neki kompliciran zubni problem...svakako...javite se svom zubaru da vam uštima ponovo zagriz...
pozzz
2.9.2013. 11:47:37      
 
Nina ninanin.3@gmail.com
Poštovana,
voljela bih znati koliko košta ugradnja mosta za zub koji nedostaje?
Unaprijed zahvaljujem.

Cijenu mosta određuje broj članova u mostu i materijal izrade, te se kreće u rasponu od 2400 do 7500 Kn.
22.8.2013. 11:49:33